• :
    Nova linija za pelet

Nova linija za peletOvim projektom nabavlja se veća linija za pelet koja se sastoji od drobilice, linije za usitnjavanje sječke, linije za sušenje, linije za fino mljevenje, linije za peletiranje i linije za pakiranje kapaciteta cca 700,00 kg/h.

Proizvodni kapacitet veće linija za pelete neće biti iskoritiv bez kompresorske stanice te tračne pile za trupce većeg kapaciteta koji se planiraju nabaviti ovim projektom.

Izvest će se i građevinski radovi izgradnje nove hale za proizvodnju i preradu peleta na mjestu postojeće stare zgrade, koja će se prethodno srušiti. Nova građevina će biti tlocrtne površine 1176,70 m2 , opremljena suvremenim video nadzorom.

Sukladno ciljevima Programa ruralnog razvoja operacije 8.6.2. „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva" povećat će se produktivnost zahvaljujući uvođenju nove opreme većeg kapaciteta prerade. Smanjit će se i vrijeme isporuke robe zbog povećanja kapaciteta proizvodnje, odnosno uklanjanja uskog grla u proizvodnji. Povećat će se broj zaposlenih zbog povećanja obujma proizvodnje što je izuzetno važno za stanovništvo ruralnih područja.galerija